Internative

Blog pentru oamenii care stau prea mult pe net

Internative header image 1

Revelatia serii, sau paradoxul oului si a gainei in razboiului browserelor

July 27th, 2008 · 1 Comment

Da, stateam pur si simplu si navigam pe net, injurand momentul cand am acceptat sa testez noile versiune beta ale Firefox-ului, cand m-a izbit. Stati linistiti – era doar o idee.

Mai stiti voi razboiul broserelor – da, ala dintre Microsoft cu al lor Internet Explorer si Netscape. Daca nu stiti, Netscape s-a suparat rau pe Microsoft ca livra toate versiunile de Windows cu Internet Explorer preinstalat, iar asta era un lucru rau pentru concurenta. Presupun ca majoritatea dintre voi sunteti de acord cu asta, nu?

Ei bine, gresit! Ce credeti ca s-ar fi intamplat daca Windowsul ar fi venit fara nici un browser instalat? Sau ca sa pun punctul pe i, cum ati fi instalat voi Netscape-ul sau mai nou Firefoxul, daca n-ati fi avut nici o metoda de a accesa internetul? Ascult 😀

Deci copii, nu mai aruncati cu pietre in M$, pentru ca fara ei, internetul n-ar mai fi ajuns ce e azi 🙂

P.S. Stiuu, stiu, o sa vina cativa destepti care o sa zica ca puteai sa iei un browser prin FTP, dar explicati-i voi lu gigi care atunci da prima data drumul la calculator cum sa foloseasca un client de FTP si dupa aia mai vorbim.

Tags: Funny · Idei · Internet

1 response so far ↓

  • 1 dan-marius // Jul 27, 2008 at 2:14 am

    Cel mai bun raspuns la intrebarea: “Ce a aparut mai intii, oul sau gaina?” este pur si simplu “Da!”. Sint… inseparabile. Ti-ai fi inchipuit lumea fara mai multe tipuri de navigator de internet? Eu m-as plictisi de moarte. :))