Internative

Blog pentru oamenii care stau prea mult pe net

Internative header image 1

Cicloteque, primul centru de inchiriere biciclete din Bucuresti

July 27th, 2008 · 6 Comments

Via Manafu, am aflat ca la inceputul lui august in Bucuresti se inaugureaza primul centru de inchiriat biciclete sub numele Cicloteque. Centrul este deschis de catre Asociatia MaiMultVerde si UniCredit Å¢iriac Bank si va oferi spre inchiriat 100 de biciclete. Cei de la MaiMultVerde declara si ca, incepand tot din august, “iti vei putea parca bicicleta in standuri special amenajate la cele mai importante centre universitare din Bucuresti, la Carturesti si la sediile Unicredit”.

Comparativ, in Paris, printr-un program similar (Velib), se pot inchiria 10.000 de biciclete, printr-un sistem automat de inchiriere. Tot in Paris mai exista un program care iti ofera posibilitatea sa folosesti o bicicleta in locul metroului pe anumite portiuni, cu acelasi bilet/abonament. In Munchen exista biciclete pe care le poti inchiria prin intermediul unui SMS. Si probabil ca exemplele pot continua cu muuulte orase.

Bucurestiul este departe de a fi un oras bike-friendly, dar e imbucurator ca se fac pasi in aceasta directie. As prefere de departe sa pot merge prin oras cu o bicicleta decat sa pierd muulte ore si neuroni cu masina in trafic. Acum mai trebuie doar sa se construiasca si ceva piste functionale de biciclete.

Ar fi fost totusi interesant ca cei de la MaiMultVerde sa fi comunicat si adresa centrului de inchirieri. Sau trebuie sa faci parte din ceva organizatie secreta ca sa-l afli? 😀

Tags: Activism civic · Bucuresti · Fun/Timp liber · Life · Sport

6 responses so far ↓

 • 1 Miruna // Jul 27, 2008 at 5:05 pm

  Buna, Andrei, sunt omul de comunicare de la MMV, multumim pentru informatia publicata pe blog despre centrul de inchirieri.

  Nu e nicio secretomanie vizavi de adresa centrului :), este langa Facultatea de Drept, dar nu e functional inca si nu am vrea sa plece lumea dezamagita de acolo.

  In 4 zile deschidem portile si comunicam pe toate canalele adresa. Si te asteptam si la marsul de lansare, daca iti face placere (am trimis o invitatie pe adresa de la neti) sau la centru, cu incepere de la 1 august.

 • 2 Andrei Firoiu // Jul 28, 2008 at 12:19 am

  Multumesc pentru informatie Miruna si de asemenea si pentru invitatie. Din pacate eu sunt in acest moment taaaaaare departe de Bucuresti asa ca nu o s-o pot onora, dar am trimis-o mai departe la cativa prieteni. Succes cu proiectul!

 • 3 biker // Jul 28, 2008 at 2:56 pm

  Pentru piste si rute alternative de biciclete:
  http://www.bikesinbucharest.blogspot.com

 • 4 Casa Ploiesti // May 14, 2009 at 12:13 pm

  O foarte buna initiativa. Dar oare bicicletele vor putea fi inchiriate gratis sau trebuie sa platesti?

 • 5 Andrei Firoiu // May 15, 2009 at 2:43 pm

  Tu in locul lor le-ai da pe gratis? 🙂

 • 6 Inchirieri biciclete in Timisoara // Sep 16, 2009 at 3:28 am

  Felicitari!