Internative

Blog pentru oamenii care stau prea mult pe net

Internative header image 1

Pranzul de 2.2 milioane de dolari

July 22nd, 2008 · No Comments

Un Gica din Hong Kong, care cica mai e si manager al unui fond de investitii (Pureheart China Growth Investment Fund), a platit 2.2 miloane de dolari pentru a lua masa cu Warren Buffett. In primul rand, cat de tampit trebuie sa fi sa platesti atatia bani, doar ca sa mananci cu o persoana? Daca chiar vroia sa discute cu el, nu era mai simplu sa se ciocneasca “din greseala” de el pe strada si sa-l invite la un paharel? Sau si mai simplu era sa se intalneasca cu el la clubul de golf.

Iar ca si client al acelui fond de investitii, mi-as pune probleme serioase, daca persoana care ar trebui sa se ocupe de banii mei, arunca 2 milioane de dolari pe fereastra, chiar daca sunt din propriul lui buzunar (cu toate ca exista o oarecare sansa sa fie niste fonduri sutite din conturile clientilor :D).

O sa ziceti ca de fapt banii aia sunt de fapt un gest filantropic, dar tot mi se pare o tampenie. Daca tot vrea sa doneze bani pentru actiuni caritabile, ar fi putut s-o faca in mod mai simplu si mai anonim.

Mie mi se pare doar un gest “ieftin” de marketing personal, iar pentru asta ar fi putut face alte 1000 de chestii mai interesante, mai de efect si mai ieftine.

Tags: Afaceri · Intamplari adevarate · Oameni si relatii · Parerea mea