Internative

Blog pentru oamenii care stau prea mult pe net

Internative header image 1

Unde sunt eu acum?

July 4th, 2008 · 3 Comments

Am primit azi un email de la o prietena, cu o invitatie pe un “yet another social networking site”. Cel putin la prima vedere parea interesant. Site-ul se cheama wayn.com – Where are you now?  Oau chiar fain, un site care imi spune pe unde umbla care cine, o metoda buna de a te intalni cu vechi cunostinte, sau de ce nu chiar cu oameni noi.

Asa ca am dat click pe link. Bineinteles ca prima chestie care o vrea site-ul de la mine e sa-i zic numele complet, adresa de email si data nasterii. In mod normal la o faza de asta as fi inchis imediat tab-ul – nu suport site-urile care iti cer o gramada de date personale inainte chiar de a-ti da buna ziua. Inteleg ca sunt disperati sa-si mareasca baza de date, dar macar o descriere mica, ceva acolo, sa stiu si eu in ce ma bag.

Fiind inca incantat de idee, am zis sa le mai dau o sansa, asa ca ma duc pe homepage, sa vad si eu cam cum se intampla chestia asta cu unde sunt. Dau click pe un profil random si ma uit si mai daus croll si iar ma uit si iar scroll si… intelegeti ideea. Una peste alta, in tot profilul ala kilometric gen Hi5, nu am gasi niciunde locatia lu nenea. In schimb am gasit culoarea ochilor, culoare parului, ce filme ii plac si muuuulte alte chestii inutile de care dai in toate retelele sociale.

Pai si atunci la dracu iti mai iei numele asta si te lauzi cu sloganul asta pompos?

{Update] M-am mai calmat un pic. Dupa ce am mai aruncat o privire am gasit si un demo, in care iti spune ca poti vedea pe o harta unde sunt toti prietenii tai. Dar tot nu inteleg de ce trebuie sa transforme o ideea asa faina si simpla intr-o inca o retea sociala inutila.

Tags: Fun/Timp liber · Internet · Oameni si relatii · Turism/Vacante

3 responses so far ↓

  • 1 dan-marius // Jul 4, 2008 at 12:37 am

    Ce te impiedica sa faci o pagina care sa puna in aplicare ideea aia faina si simpla? Timpul? Hai ca te ajut si eu. ;)) 😉

  • 2 Andrei Firoiu // Jul 4, 2008 at 1:38 pm

    Prea multe idei faine si prea putin timp in care sa le pui in aplicare 😀

  • 3 dan-marius // Jul 4, 2008 at 7:41 pm

    Da, stiu. :)) Din proprie experienta. 🙂