Internative

Blog pentru oamenii care stau prea mult pe net

Internative header image 1

Turul Frantei incepe la Brest

July 4th, 2008 · No Comments

Si sa vezi intamplare, sunt si eu pe acolo ๐Ÿ˜€

Azi a avut loc festivitatea de prezentare a echipelor. E prima data cand vad atata lume in oras – nici macar la Fete de la Musique nu a fost atat public ๐Ÿ™‚

O multime de garduri metalice, incat ma simteam ca un soarece intr-un labirint. Noroc ca am gasit pana la urma toneta cu kebab (fac astia un kebab aici, mmm, dar despre asta intr-un alt post). Nu am reusit sa urmaresc exact echipele, pentru ca prezentatorul fiind un francez veritabil, nu s-a obosit sa invete engleza, asa ca toate numele pareau atat de frantuzesti, incat nu-ti puteai da seama care de unde vin. Nu ca ar fi contat prea mult, pt ca oricum nu stiu care-s favoritii (dar promit ca o sa ma mai documentez pana data viitoare cand mai scriu).

Mi-a placut foarte mult atmosfera. Publicul ii aplaudau pe toti fara sa faca discriminari. Ciclistii foarte relaxati, parca erau la plimbare. Dupa prezentare trebuiau sa faca un tur pe strada principala din oras. Unii se mai opreau, mai discutau cu cei de pe margine, din cand in cand mai aparea cate unul intarziat la minute bune dupa restul echipei (nu am reusit sa-mi dau seama pe unde puteau umbla, ca de garduri nu prea aveai cum sa treci nici macar pe jos, da barem cu bicicleta. Peste tot se vindeau suveniruri si tricouri (scumpe).

Maine, din port se va transmite in direct pe France 2 emisiunea “Festivalul Turului” (Le Tour en Fรƒยชte – sper ca am tradus ok). Cine prinde sa se uite atent ca poate ma vede facand cu mana.

Si la final si un mic filmulet:

Pentru download: deschidere-turul-frantei

Tags: Evenimente · Fun/Timp liber · Sport