Internative

Blog pentru oamenii care stau prea mult pe net

Internative header image 1

Ghid practic: Cum sa te sacrifici din dragoste

June 6th, 2008 · 1 Comment

Chiar ma gandesc sa ma apuc sa compilez un astfel de ghid, cu toate metodele stupide (si inutile) de a te sacrifica din dragoste. Contextul? Am primit ceva mai devreme chestia asta pe Yahoo Messenger:

Era odata o fata oarba… si s-a izolat de toti si toate… nu vroia sa stea cu ea decat prietenul ei. Tot ce-mi doresc mai mult e sa pot vedea lumea din jurul meu, spunea ea… “-Vrei sa te casatoresti cu mine?” i-a propus intr-o zi baiatul… “-Nu ma voi casatori daca nu pot vedea…” …La ceva timp, pt fata a aparut o pereche de ochi donati… a putut vedea si in momentul cand s-a uitat la prietenul ei a vazut ca si el este orb… -“Nu ma pot casatori cu un orb”… a spus fata si s-a intors sa plece… Inainte sa dispara sunetul pasilor ei, baiatul i-a soptit : “sa ai grija de ochii mei, te rog” … daca iubesti…da`l mai departe…

Povestioara se vrea clar super-romantica si preamareste puterea dragostei blablablah… Ce inteleg eu din asta? Cat de tampiti sunt barbatii sa faca asemenea sacrificii aiurea (si nu, nu sunt misogin, si femeile sunt in stare de fapte din astea). Sa fim intelesi, nu sunt impotriva romantismului si a sacrificiilor din dragoste, dar totul are o limita; si e foarte important pentru cine te sacrifici. Pana la urma si dragostea e tot un fel de afacere – cel mai profitabil pentru ambele parti e cand ambele ofera si primesc in mod egal – win-win situation. Asa ca analizati-va un pic relatia – primiti la fel de mult cat dati? Daca da, felicitari, aveti o relatie sanatoasa, daca nu, atunci cred ca e timpul sa va evaluati pierderile si sa reziliati contractul 😀

Mda stiu ca postul asta e un pic inutil – aia indragostiti lulea oricum n-o sa-l ia in seama, pentru ca nu mai sunt foarte lucizi, pt cei patiti avertismentul vine prea tarziu, iar cei neinitiati zambesc superior si gandesc ca ei sunt prea destepti ca sa pateasca asa ceva. Well… ramane de vazut.

Tags: Oameni si relatii · Parerea mea · Viral

1 response so far ↓

  • 1 dan-marius // Jun 6, 2008 at 11:46 am

    Exista cazuri si (ne)cazuri. Mesajul original, cel cu ochii, e vechi… circula pe net de ceva timp. Citeva luni cu siguranta. L-am cam ignorat, e frumos, dragut, dar nu e practic.

    Fac parte din categoria celor ” nu foarte lucizi” (adica indragostiti lulea :P), si in numele celor din categoria asta nu pot decit sa-ti urez succes la ghidul ala, in cazul in care te vei decide sa-l faci. 🙂 ;))