Internative

Blog pentru oamenii care stau prea mult pe net

Internative header image 1

Foame mare…

April 12th, 2008 · 6 Comments

Unii zic ca facem asta din cauza foametei pe care am trait-o in comunism. Poate ca intr-adevar lipsurile din acea perioada si-au pus si ele amprenta, dar cred ca mai degraba asta e pur si simplu o trasatura definitorie a urmasilor de latini ce suntem. Altfel nu se explica de exemplu faptul ca era sa fiu calcat in picioare acum vreo 2 ani la petrecerea de Craciun de la Siemens, pentru ca din intamplare ma aflam intre hoarda flamanda (cu medie de varsta sub 30 de ani si cu salarii de programatori) si platourile de mancare ce tocmai se aduceau in sala (cred ca am scapat doar cu cateva julituri – really). Astia de ce lipsuri au suferit in comunism, cand nici nu-si mai aduc aminte ce-i ala? Eu tin minte doar ca bateam mingea fara griji in fata blocului.

Cel mai mult ma mira ca inca sunt multi naivi care se arata socati/mirati/surpinsi de comportamentul asta si spun pe un ton dezamagit o replica de genul: “si ne mai miram ca o ducem asa prost” sau “si mai speram ca ne civilizam”, etc. Fratilor, treziti-va! Credeti ca doar la noi se intampla de astea? Ia uite aici in inima Europei. Asta ca sa nu mai ma obosesc sa caut fapte de mandrie pe la italieni, spanioli sau alti frati latini de ai nostri. De la painea si circul romanilor ni se trage, asa ca acceptati-va soarta.

So get over it. Putem sa ne civilizam chiar daca avem comportamente de astea. De ceva apucaturi imprumutate de la turci ar trebui sa mai scapam un pic, in rest viitorul e luminos.

Si daca cumva va intrebati care-i contextul, nimic special – suntem doar in an electoral si au inceput pomenile. In afara de faptul ca ar trebui sa-l traga cineva la raspundere pe mr Onteanu (sau cum i-o zice) pentru banii de la buget cheltuiti aiurea, nu cred ca ar trebui sa ne facem griji. Am vazut in ultimul timp ca votul romanului nu mai trece prin burta, pentru ca s-au mai mobilizat un pic si aia care gandesc inainte de a pune stampila. Asa ca treaba-i simpla. Cetateanul nostru se duce frumos, mananca, se distreaza pe banii primarului x (unde x poate lua valori din multimea tuturor sectoarelor si oraselor din Romania) si apoi (bineintele cu exceptiile de rigoare) se duce si voteaza tot cu cine-l taie capu.

Asa ca ce pot sa zic, distractie si pofta buna sa va tina tot anu (si la multi ani).

Via: Zvoner.ro

(Un articol preluat de pe MergiLaVot.ro)

Tags: Intamplari adevarate · Mergi La Vot · Parerea mea · Politica · Romania

6 responses so far ↓

 • 1 dan-marius // Apr 12, 2008 at 9:50 pm

  Se vor schimba treburile. 🙂 Poate va mai dura vreo 2-3 generatii… dar se vor schimba.

 • 2 Andrei Firoiu // Apr 13, 2008 at 6:46 pm

  Cu asta ne tot amagim de vreo 15 ani incoace. Da’ cine le schimba daca nimeni nu face nimic?

 • 3 dan-marius // Apr 14, 2008 at 7:21 pm

  Daca nimeni n-ar face nimic am fi murit deja de foame in noua jungla romaneasca. Partea proasta e ca sintem prea putini cei care “trage” in directia potrivita. Mai mult, nu exista unitate. Fiecare trage in felul si in ritmul lui. Tocmai de aia se pare ca lucrurile nu avanseaza. In momentul in care va fi cineva care sa coordoneze se va schimba treaba. Nu imi fac iluzii ca statul ar fi capabil de asa ceva. Sarcina cade tot in seama noastra.

 • 4 Lucian Feroiu // Apr 15, 2008 at 1:18 am

  “cineva care sa coordoneze” — hihihi! (on so many levels)

 • 5 dan-marius // Apr 15, 2008 at 11:48 pm

  Da, cineva. 😀 Doar nu crezi ca ma refeream la o singura persoana, nu-i asa? 🙂

 • 6 Voturi de vanzare // May 20, 2008 at 8:09 pm

  […] Zoso a gasit pe eokazii.ro o licitatie pentru voturi. Macar asta e pe fata si poate chiar ar fi funny daca n-as sti cate voturi se cumpara de catre politicieni in moduri penibile si iar penibile. […]